Annons

Kevin Durant missar ytterligare NBA-match

Basketlaget Brooklyn Nets stjärnspelare Kevin Durant missar ytterligare minst en NBA-match på grund av ligans säkerhetsåtgärder att hindra smittspridning.
Basket • Publicerad 7 februari 2021
Brooklyns James Harden och Kevin Durant under en match tidigare i veckan.
Brooklyns James Harden och Kevin Durant under en match tidigare i veckan.Foto: Kathy Willens/AP/TT

På fredagen lokal tid velade man fram och tillbaka under mötet med Toronto – först tilläts Durant inte att spela eftersom en person han hade haft kontakt med hade lämnat ett otydligt covidtest, sedan släpptes Durant in på planen för att efter drygt två perioder plockas av igen, då kontaktens test visade positivt.

– Jag var frustrerad. Vi följer reglerna. Vi testas varje dag så jag förstår inte hela grejen att han inte fick spela, sedan kom in på plan och sedan plockade de av honom, säger Brooklyn-guarden James Harden.

Annons

– Det är bara för mycket. Det är ganska överväldigande, speciellt när vi är mitt i en tuff match, fortsätter han.

Durant stoppas från lördagens möte med Philadelphia och eventuellt även tisdagens match mot Detroit. Han smittades själv med coronaviruset förra året och hindrades från tre matcher i januari på grund av ligans regler kring smittspårning.

– Matchen borde ha skjutits upp tycker jag, om vi ska tala om smittspårning. Han (Durant) var nära oss alla, säger Harden om fredagens möte med Toronto.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons