Annons

Rogers skrällde mot Kvitova i US Open

Shelby Rogers är vidare till kvartsfinal i US Open-tennisen.
Den 93-rankade amerikanskan skrällde mot tjeckiskan Petra Kvitova i en rysare.
Tennis • Publicerad 7 september 2020
Shelby Rogers slog ut Petra Kvitova ur US Open efter en rysare.
Shelby Rogers slog ut Petra Kvitova ur US Open efter en rysare.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Tolfterankade Kvitova hade chansen att avgöra den jämna tresetaren i tiebreak i egen serve – men slarvade rejält och drog på sig ett dubbelfel.

I stället vände Shelby Rogers och utnyttjade sin första matchboll. Slutställningen blev till sist 7–6 (7–5), 3–6, 7–6 (8–6).

Annons

Nu väntar antingen Naomi Osaka, Japan, eller Anett Kontaveit, Estland, i kvartsfinalen.

Ytterligare en överraskning inträffade tidigare under söndagen, när den 41-rankade amerikanskan Jennifer Brady slog ut mästaren från 2016, tyskan Angelique Kerber, efter en klar vinst med 6–1, 6–4.

Brady tog sig därmed till sin karriärs första kvartsfinal i grand slam-turneringen, som i år är starkt präglad av coronarestriktioner.

Med säkert servande och en stark forehand kontrollerade Brady spelet och kammade hem det första setet efter bara 22 minuter.

Trots en medicinsk timeout kunde Brady även ta hem det tredje setet efter att Kerber, rankad 23:a i världen, returnerat matchbollen på fel sida av baslinjen.

– Kerber är en stark spelare som får dig att slita för varje poäng, säger 25-åriga Brady enligt Reuters och fortsätter:

– Jag visste vad jag ville göra och jag är ganska stolt över mig själv.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons