Annons

Regerande mästaren: "Mentalt var jag inte där"

Sofia Kenin var tillbaka där allt slutade i eufori i fjol.
En glädje som nu betyder att hon kliver in i en ovan situation: Titelförsvar i Australian Open.
Tennis • Publicerad 9 februari 2021
Sofia Kenin.
Sofia Kenin.Foto: Rick Rycroft/AP/TT

Den en timme och 26 minuter långa resan fram till 7–5, 6–4 blev en känslosam sådan.

Amerikanskan Sofia Kenin – som tog karriärens första grand slam-titel just i Australian Open i fjol – fick inte spelet att stämma och var också tydlig med hur frustrerande den detaljen upplevdes.

Annons

– Jag var ganska irriterade under hela matchen. Det kom tårar och ögonen var lite blöta, säger hon.

– Jag försökte att lugna mig, lägga allt åt sidan. Jag måste kunna hantera mina känslor, släppa lite "ånga" innan matchen.

"Nervös"

22-åringen, som i fjol vann finalen mot Garbine Muguruza, Venezuela, i raka set, fick till slut ordning på allt och vann med 7–5, 6–4.

I eftermatchintervjun var hon inne på att det inte var en helt bekväm inledning av turneringen för henne.

– Jag förstod att publiken skulle hålla på henne, mer eller mindre. Jag är glad att jag hade lite publik bakom mig. Jag var nervös. Självklart är en första match i en grand slam aldrig enkel, säger amerikanskan, enligt turneringens webbplats.

Tuffa dagar för Nadal

Världstvåan Rafael Nadal inledde jakten på karriärens 21:a grand slam-titel med en enkel seger, 6–3, 6–4, 6–1, mot den 56:e rankade serben Laslo Djere.

Lätt med tanke på att avancemanget ordnades med tre raka set.

Men helt okomplicerat var det inte för Nadal.

34-åringen visste inte riktigt var han stod någonstans efter det att en skadekänning tvingade honom att avstå förra veckans turnering. Dessutom var det länge sedan han spelade en tävlingsmatch — i ATP-slutspelets semifinal den 21 november.

– Det har varit tuffa 15 dagar för mig, säger Nadal, som i en träningsmatch för tolv dagar sedan kände sig stel i ryggen.

Annons

– Jag behövde överleva i dag, och det är vad jag gjorde. Jag är glad att vara vidare och jag tycker att jag gjorde ett bra jobb. Raka set, det var precis vad jag behövde.

Australiska Ashleigh Barton tog sig vidare till andra omgången efter 6–0, 6–0 mot Danka Kovinic, Montenegro.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons