Annons

Kellmans köksväg blev Växjös segerväg

Joel Kellmans första avtryck i SHL sedan hemkomsten från Nordamerika kom via den så kallade köksvägen.
Kellmans tidiga aktion gav Växjö det övertag laget behöll matchen ut.
Ishockey • Publicerad 13 januari 2022
Joel Kellman tog köksvägen.
Joel Kellman tog köksvägen.Foto: Mikael Fritzon/TT

Joel Kellman, tidigare SHL-spelare i Karlskrona samt Brynäs, valde nyligen att vända tillbaka till svensk ishockey efter ett nordamerikanskt äventyr som bland annat gav honom 38 NHL-matcher i San Jose Sharks tröja.

– En jättebra erfarenhet. Varmt väder året om, vi trivdes bra. Men nu blev det dags att söka oss hemåt, säger han.

Pappas tröjnummer

Annons

I Växjö spelar Kellman för första gången i tröja nummer 26, samma nummer som en gång i tiden gjorde pappa Per Kellman känd som en flitig målskytt i landets näst högsta serie.

– Pappa blev glad över att jag valde den tröjan, berättar Joel Kellman för TT.

3.27 in i matchen valde han att ta köksvägen och Färjestads SHL-debuterande målvakt, 20-årige Dennis Hildeby, hann inte täppa till vid sin vänstra stolpe.

– Jag fick pucken och såg att backen halkade efter. Egentligen tänkte jag lägga pucken till Olle (Lycksell) på bortre stolpen, säger Kellman om sitt första mål i Växjös tröja.

I slutet av den inledande perioden noterade Kellman även säsongens första assist i SHL. Sist på pucken den gången blev lagkamraten Robert Rosén, som därmed blev målskytt i sin comeback efter ett långt skadeuppehåll.

– Kul att vara med igen, det är segt att träna på egen hand. Aldrig negativt att göra mål, det bygger självförtroende efter ett långt uppehåll, säger Rosén.

I den andra perioden styrde Emil Forslund in Växjös tredje mål. Martin Johansson reducerade för Färjestad innan hemmalagets Pontus Holmberg fastställde slutresultatet i tom målbur.

– Jag har kommit till en jättebra grupp och ser fram emot våren, säger Kellman som i och med sitt klubbval kommit närmare sin barndomsstad.

– Växjö är först och främst ett hockeymässigt val, men nu har vi även nära till Karlskrona.

Inte mätt

Växjö har nu sex segrar som facit från lagets sju senaste matcher. 34-årige Robert Rosén har vunnit tre SM-guld med klubben, men är inte på något sätt mätt på framgång.

Annons

– Vi har alla förutsättningar att göra något bra i vår. Men det krävs hårt jobb, det är mycket som ska klaffa, säger han.

Resultatet innebar att Färjestads senaste segersvit stannade vid fyra.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons