Annons

Kaptenen bekräftar: Woods i USA:s Ryder Cup-lag

Tiger Woods kommer vara en del av USA:s tränarstab under nästa års Ryder Cup i Rom.
Det bekräftar lagkaptenen Zach Johnson.
Golf • Publicerad 5 oktober 2022
Tiger Woods kommer att vara en del av USA:s lag i nästa års Ryder Cup. Arkivbild.
Tiger Woods kommer att vara en del av USA:s lag i nästa års Ryder Cup. Arkivbild.Foto: Peter Morrison/AP/TT

Om ganska exakt ett år är det dags för nästa upplaga av klassiska golftävlingen Ryder Cup där USA och Europa ställs mot varandra.

Sedan tidigare står det klart att Zach Johnson kommer vara kapten för det amerikanska laget. På en presskonferens från Rom meddelar Johnson att hans tränarstab får meriterad förstärkning i form av megastjärnan Tiger Woods.

Annons

– Givet vem han är och det han står för, jag kan inte säga till er nu: Jag vet inte om han kommer att vara här nästa år, men han kommer att vara en del av vårt lag i någon kapacitet, säger USA-kaptenen enligt Golf Channel.

Har bara gjort två tävlingar

Woods skadade benet allvarligt i en bilolycka i fjol och har sedan dess kämpat hårt för att ta sig tillbaka till golfbanan. I år spelade han enbart två tävlingar: US Masters och The Open.

– Han är redan en del av laget, ärligt talat. Jag kan inte uttrycka detta starkt nog – han älskar Ryder Cup. Han har gjort detta till en prioritet. Han vill vara delaktig så mycket han kan. Han har gått igenom ett antal saker på sistone som gör det svårt, vare sig det är resorna eller annat, säger Johnson.

I vilken utsträckning Woods kommer assistera Johnson är alltså oklart. Däremot råder det ingen tvekan om att kaptenen kommer uppskatta råden från den 82-faldige tourvinnaren.

Svensken fråntogs rollen

– Han och jag kommer att vara i konstant kommunikation. Jag välkomnar det. Han har bra idéer, uppmuntrar bra. Han är alltid positiv och det fina med USA som lag är att vi har ett par riktigt duktiga ungdomar som tävlar på allra högsta nivå, säger Zach Johnson.

I det europeiska laget har Luke Donald tagit över kaptensrollen sedan svenske stjärnan Henrik Stenson fråntogs uppdraget efter att ha skrivit på för Saudiarabien-stödda LIV-touren.

Ryder Cup spelas mellan 29 september och 1 oktober 2023 på Marco Simone Golf and Country Club i italienska huvudstaden Rom. USA är regerande mästare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons