Annons

Kaos i hockeyettan – match ställs in

Kaoset i hockeyettan fortsätter.
Nu ställs söndagens match mellan Karlskrona och Dalen in.
Ishockey • Publicerad 22 oktober 2021
Söndagens match i hockeyettan mellan Karlskrona och Dalen ställs in. Arkivbild.
Söndagens match i hockeyettan mellan Karlskrona och Dalen ställs in. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Konflikten handlar om att Boden och Karlskrona valt att stå utanför hockeyettans avtal med ATG kring intäkter för tv-sändning av matcher. De två klubbarna vill behålla rättigheterna till tv-sändningar då de anser att de själva kan tjäna mer pengar än vad det centrala avtalet ger.

Ett beslut som fått flera klubbar i serien att vägra åka på bortamatcher till Boden och Karlskrona.

"Kom inte något svar"

Annons

I tisdags beslutade Ishockeyförbundets styrelse att ge klubbarna ett tillfälligt sändningstillstånd som ska gälla fram till årsskiftet och samtidigt rekommenderade man tävlingsnämnden att utdöma 0–5-förluster till de lag som vägrar spela matcher.

Ett hot som inte verkar bita på klubbarna i serien.

Fredagens möte mellan Piteå och Boden ställdes in sedan Norrbottenslaget beslutat sig för att stanna hemma – och nu kommer även besked om söndagens möte mellan Dalen och Karlskrona ställs in.

– Dalen hade fram till klockan 10 i dag på sig att svara på om de avsåg medverka eller inte. Eftersom det inte kom något svar så beslutade förbundet vid 3-tiden att matchen skulle ställas in, säger Karlskronas klubbchef Per Rosenqvist till TT.

"Bara beklagligt"

Ett beslut som Dalens ordförande Carl-Magnus Jonsson inte kände till. När TT pratade med honom under fredagseftermiddagen hoppades på en lösning som skulle göra att matchen kan spelas.

– Se där, vi hoppas på spel, men om KHK har bestämt så är det deras val. Vi är fortsatt lösningsfokuserade, säger han.

I Karlskrona har man inte fått någon information om att Dalen velat förhandla.

– Kommunikationen går via förbundet och de har tagit beslut att det här blir ett tävlingsärende. Dalen har krävt att vi ska sända genom ATG:s plattform för att komma till matchen och vi har erbjudit oss att inte sända överhuvudtaget. Det här beslutet får stå för dem, säger han och fortsätter:

– Och då ska ju matchen dömas 5–0. Det är bara beklagligt att man tillåter att hockeymatcher inte avgörs på isen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons