Annons

Kaos hos jumbon: "Värsta träningskulturen"

Det råder kaos i SDHL-jumbon Göteborg och frustrerade spelare väljer att lämna klubben inför vårens kval.
Sex spelare har lämnat laget den senaste tiden, skriver .
Ishockey • Publicerad 11 januari 2022
Målvakten Sofia Reideborn, här i SDE:s tröja, är kritisk mot ledarstaben i sin nuvarande klubb Göteborg. Arkivbild.
Målvakten Sofia Reideborn, här i SDE:s tröja, är kritisk mot ledarstaben i sin nuvarande klubb Göteborg. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

– Det är den värsta träningskulturen som jag någonsin har varit i, säger Sandra Randerud, dubbel SM-guldvinnare, som flyttar till division 1-laget Skellefteå.

Göteborg ligger sist i SDHL och har ännu inte vunnit den här säsongen. Laget har förlorat samtliga 25 matcher och har bara en inspelad poäng.

Annons

Målvaktsprofilen Sofia Reideborn, som valt att vara kvar, riktar i Aftonbladet stark kritik mot ledarstaben med tränaren Heini Lundin i spetsen:

– Vi har inget spelsystem eller riktlinjer. Vi får inte rätt förutsättningar för att lyckas och prestera. Trots att vi haft möten efter möten med tränare så händer inget.

Lundin vill inte uttala sig om kritiken för Aftonbladet. Reideborn om hur hon tror tränaren kommer att reagera över den offentliga kritiken:

– Det är så klart inte kul. Men det här kan samtidigt inte komma som en blixt från klar himmel. Våra kaptener har haft otaliga möten om bristerna, säger Reideborn som ser mörkt på fortsättningen:

– Om vi ens vinner en match den här säsongen ska vi ha Bragdguldet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons