Annons

Känsligt läge mellan Byttorp och Kinna

Fotbollsspelarna Patric Snygg och Michael Berglund har länge varit på gång från Byttorp till Kinna.
Någon övergång är dock inte klar i något av fallen.
Sport • Publicerad 11 januari 2008

Fotboll Borås

– Vi har inte kommit överens med Byttorp ännu och läget är lite känsligt just nu, säger Alf Mölleryd, ordförande i Kinna.

Annons

Den 15 november till den 15 december var en ”frimånad” för övergångar och innebar att spelare utan kontrakt fritt kunde byta klubb.

Varken Snygg eller Berglund var bundna av kontrakt, och Kinna var intresserade av spelarna i fråga redan då, men gjorde inte klart med dem innan utgången av tidsperioden. Något som nu innebär att både Snygg och Berglund är knutna till Byttorp och måste köpas loss.

– Givetvis nyttjar vi vår rätt till förhandling. I fallet Michael Berglund har Kinna fått ett pris att ta ställning till och där är vi nu, säger Magnus Israelsson, ordförande i Byttorps IF.

Israelsson påpekar att Berglund uttryckt sin önskan att lämna Byttorp och att det nu är upp till Kinna att komma med ett motbud om Byttorps pris skulle anses vara för högt.

Vad det gäller Patric Snygg hoppas Israelsson att han stannar kvar i föreningen. I Kinna finns en annan förhoppning.

– Båda spelarna tränar med oss och vi har fått indikationer på att de vill spela för oss framöver, säger Mölleryd.

Fortsättning lär följa.

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons