Annons

Kanonläge efter seger i Skottland

Emir Bajrami fick ögonkontakt med Anders Svensson.
Sport • Publicerad 7 juli 2008

Passningen var perfekt. Avslutet likaså.

– Sen ägde vi matchen, säger 1–0-målskytten efter Elfsborgs seger mot Hibernian.

Annons

Visserligen återstår det 90 minuter på Borås Arena på lördag – men som matchen utspelade sig på Easter Road i regniga Edinburgh i går kommer Elfsborgs Europaresa att få en fortsättning.

Det var nämligen klassskillnad.

I alla fall efter Bajramis bredsida som satt till vänster om Hibs-målvakten Yves Ma-Kalambay.

– Deras målvakt kanske borde börja spela hockey i stället, för han kom ut mot mig som en hockeymålvakt och då var det bara att lägga bollen bredvid honom, säger Emir Bajrami och skrattar.

Han har precis ätit ett mål pasta efter matchen – men det är 1–0-målet i matchen som han gillar bäst.

– Alltid kul att sätta dit bollen. Det här var faktiskt mitt första internationella någonsin, säger Emir Bajrami som blev så glad att han sprang bort till Elfsborgs avbytarbänk och gav Stefan Ishizaki (för dagen förkyld) en jättekram.

I andra halvlek kunde den kvicke yttern dessutom blivit tvåmålsskytt.

Han berättar själv om den snygga soloraiden:

– Jag fick bollen på mittplanen, jag tror det var av Anders (Svensson) igen. Jag satte fart och sprang förbi två av deras spelare, petade bollen förbi deras mittback och var bara millimetrar från att även slå bollen bredvid deras målvakt.

Inget mål där – men väl tio minuter senare när Andreas Augustsson krutade in bollen efter hörna (från Anders Svensson, vem annars?)

Annons

Ett 40-tal gulsvarta fans sjöng (jo, de hördes rätt ofta) – och 2–0 till Elfsborg.

Helt rättvist.

Var Hibernian sämre än vad du trodde?

– Jag har bara sett något Celtic-mål på Sportnytt och visste inte så mycket om skotsk fotboll. Men Hibernian var tuffa att möta, spelarna kom snabbt upp i ryggen på oss. Att de sedan tröttnade i andra är inte så konstigt med tanke på att det här var första matchen för säsongen.

Magnus Haglund i sin matchanalys:

– Vi är väldigt stabila i vårt försvarsspel och får till ett bra passningsspel. Första halvlek är spelmässigt jämn, men i andra tröttnar Hibernians spelare och vi skapar flera bra chanser.

Friläge för Avdic

Han tänker på Denni Avdics friläge som täcktes i sista stund efter Mobaecks fina passning (minut 51).

Mobaeck var också fri men hans volleyskott gick utanför (73) – och i slutet fick Avdic ytterligare ett friläge, men nu tog skottet i stolpen (91).

– Vi är det spelmässigt klart bästa laget och vinner rättvist, och nu har vi ett väldigt bra utgångsläge för att gå vidare, säger Magnus Haglund.

Fotboll, Intertoto-cupen

Hibernian–Elfsborg 0–2

Carl Lind
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons