Alissons mardröm på Anfield – City vann stort

Han är inte bara den dyraste, Alisson Becker har även utsetts till fotbollsvärldens bäste målvakt.
Den nivån var han en rätt bra bit från den här söndagen i februari.
Manchester City krossade Liverpool med 4–1 och Alisson bjöd på två mål.
Fotboll • Publicerad 7 februari 2021
Ilkay Gündogan firar ett av Manchester Citys fyra mål på Anfield.
Ilkay Gündogan firar ett av Manchester Citys fyra mål på Anfield.Foto: Laurence Griffiths/AP/TT

Det är toppmatch, ditt lag har förlorat två raka matcher hemma på Anfield och så slår du en blindpassning.

Och en till.

Och det blir baklängesmål på båda.

Ingen behöver fråga Alisson Becker hur han mår. En mer relevant fråga: Hur mår Liverpool? Den regerande mästaren är en skugga av förra säsongens dominant. Nu är avståndet till serieledande Manchester City tio poäng och då har Liverpool en match mer spelad.

Ändå var managern Jürgen Klopp nöjd med spelet mot City.

– Vi spelade bra igen men helt klart gjorde vi två stora misstag.

Klopp visade sympati med sin plågade målvakt.

– Det är ingen tvekan om att han har räddat oss många gånger, men i dag gjorde han två misstag. Så är det. Han kanske frös om fötterna. Det låter konstigt, men jag vet inte hur det ligger till, säger Klopp.

Fyra av City i andra

Matchens höjdpunkter:

+ Raheem Sterling föll över Fabinhos ben och Michael Oliver blåste straff. Ilkay Gündogan sköt en bra bit över – Citys fjärde straffmiss på sju försök under säsongen.

+ Bättre gick det kort efter pausen. Sterling drev in i från vänster, hittade Phil Foden vars avslut Alisson Becker parerade men Gündogan slog in returen.

+ Mohamed Salah missade inte när han fick chansen från straffpunkten. 1–1 i 63:e minuten.

+ Foden fångade upp Alisson Beckers första misslyckade passning, spelade till Gündogan som ribba in fick in 2–1 till City.

+ Nästa grova misstag av brasilianaren Alisson. Han slog bollen till Bernardo Silva som lättade fram till Sterling och 3–1-nicken.

+ Foden, matchens lirare, fick drömträff till 4–1– och här var Alisson chanslös.

– Alla vill spela stora matcher. Vi visade våra kvalitéer från första minuten och var modiga och vågade spela vårt spel. Och vi blev belönade, säger Foden till Viaplay.

Kane tillbaka

Tottenham hade tre raka förluster i Premier League. Skadade anfallsstjärnan Harry Kane missade två av dem.

Mot West Bromwich var han tillbaka – och visade sin betydelse för José Mourinhos kritiserade lag. Kanes återkomst efter vristproblem var oväntad men högst välkommen.

Tottenham vann med 2–0 och Kane inledde målproduktionen i den 54:e minuten. Det var hans 20:e mål totalt den här säsongen. 1–0-målet var också hans 208:e på 317 matcher och det tog upp Kane jämsides med Bobby Smith som klubbens näst bäste målgörare genom tiderna.

Sydkoreanen Son Heung-Min säkrade den efterlängtade trepoängaren hemma på Tottenham Hotspur Stadium fyra minuter senare.

Tuchel vinnare igen

Chelseas positiva utveckling under nye managern Thomas Tuchel fortsatte på Bramall Lane. 2–1 mot bottenlaget Sheffield United var tredje raka segern.

Mason Mount gav Chelsea ledningen. Sheffield kvitterade när Antonio Rüdiger petade bollen förbi sin egen målvakt Edouard Mendy, men bara minuter senare rullade Jorghino in 2–1 på straff.

Mötet mellan Wolverhampton och Leicester slutade mållöst.