Annons

Kane lämnar Tottenham – klar för Bayern

Nu är det officiellt. Harry Kane, 30, är klar för den tyska jätteklubben Bayern München. Den 30-årige stjärnanfallaren lämnar därmed Tottenham som han tillhört sedan han var elva år gammal.
– Jag har alltid sagt att jag vill tävla och bevisa mig själv på den högsta nivån, säger den engelska landslagsmannen till Bayern Münchens webbsida.
Fotboll • Publicerad 12 augusti 2023
Harry Kane har gjort sitt i Tottenham för den här gången. Arkivbild.
Harry Kane har gjort sitt i Tottenham för den här gången. Arkivbild.Foto: Yui Mok/AP/TT
Harry Kane på väg mot läkarundersökning i München på fredagskvällen.
Harry Kane på väg mot läkarundersökning i München på fredagskvällen.Foto: Matthias Balk/AP/TT

Enligt samstämmiga uppgifter landar övergångssumman på omkring 100 miljoner euro, vilket motsvarar drygt 1,1 miljard svenska kronor.

Kontraktet är skrivet till och med 30 juni 2027 och Kane kommer bära nummer nio.

Annons

"Jag är väldigt glad över att vara en del av Bayern. Bayern är en av de största klubbarna i världen och jag har alltid sagt att jag vill tävla och bevisa mig själv på den högsta nivån i min karriär. Bayern kännetecknas av sin vinnarkultur - det känns väldigt bra att vara här", säger Kane till klubbens webbsida.

Bayern München inleder sitt ligaspel borta mot Werder Bremen nästa fredag. Men redan under lördagen möter man Emil Forsbergs Leipzig i tyska supercupfinalen hemma i München.

Flytten innebär att Kane lämnar Tottenham alltså bara en dag innan "Spurs" ligapremiär på söndag mot Brentford.

– Jag känner mycket känslor just nu. Jag är ledsen att lämna en klubb som jag spenderat nästan 20 år i mitt liv i. Från att jag var en pojke på elva år till en 30-årig man. Det har varit så många stora händelser och speciella minnen, säger Kane själv på X, tidigare känt som Twitter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons