Annons

Kanadensisk VM-back klar för Malmö FF

Fotboll • Publicerad 15 december 2022
Försvararen Derek Cornelius vinner en nickduell för sin tidigare MLS-klubb Vancouver Whitecaps. Nu är kanadensaren klar för allsvenska Malmö FF. Arkivbild.
Försvararen Derek Cornelius vinner en nickduell för sin tidigare MLS-klubb Vancouver Whitecaps. Nu är kanadensaren klar för allsvenska Malmö FF. Arkivbild.Foto: Phelan M. Ebenhack/AP/TT

Nyligen var Derek Cornelius en del av Kanadas VM-trupp i Qatar – nu har försvararen skrivit på för allsvenska Malmö FF.

Mittbacken kommer närmast från Panetolikos i den grekiska högstaligan. Dit har 25-åringen varit utlånad i två säsonger från MLS-klubben Vancouver Whitecaps.

Annons

"Derek är en spelskicklig och atletisk mittback som passar väldigt bra in i vår spelstil och kravprofil. Utöver det har han en vinnande personlighet som vi tror kommer uppskattas av både omgivning och supportrar när han kommer i gång i januari", säger MFF:s sportchef Andreas Georgson i ett pressmeddelande.

Cornelius var uttagen i matchtruppen i Kanadas tre gruppspelsmatcher i Qatar-VM, men fick ingen speltid. Han har 14 A-landskamper för Kanada på meritlistan.

Mittbacken har skrivit på för MFF till och med säsongen 2026.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons