Annons

Kan missa EM-kval

Zlatan Ibrahimovic kan komma att missa EM-kvalet i september.
Sport • Publicerad 18 augusti 2014
Foto: Michel Euler

Den franske förre landslagsläkaren Jean-Pierre Paclet säger till tidningen Le Parisien att muskelskadan vid revbenen sitter i ett område som läker långsamt.

– Han kommer att vara frånvarande i minst fyra veckor, säger Paclet.

Annons

Sveriges första EM-kvalmatch mot Österrike spelas om tre veckor, den 8 september. Fyra dagar tidigare spelas ett genrep mot Estland.

Det var i lördagens ligamatch mot Bastia som den svenske landslagskaptenen fick en bristning på vänstra sidan i muskeln som fäster vid den tolfte revbenet. Efter matchen sade Ibrahimovic till kvällstidningarna att det "högg till upp mot revbenen som att jag drog sönder något".

PSG:s medicinska team kunde på söndagen inte säga hur lång tid skadan kunde ta att läka, men Paclet har sin uppfattning klar:

– Han kommer att kunna fortsätta att arbeta utan att använda de muskler som används för att rotera kroppen. Han kommer att få behandlingar lokalt; massage och mjuka rörelser. Det är svårt att uppge en frånvaro utan att ha sett på ultraljudsbilderna men han kommer att vara frånvarande i minst fyra veckor, säger Paclet till Le Parisien.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons