Annons
Johanna Källman lämnar Marbo.
Sport • Publicerad 2 juli 2008
Johanna Källman, en av Marbo Baskets nyckelspelare lämnar klubben.
Johanna Källman, en av Marbo Baskets nyckelspelare lämnar klubben.Foto: Arkiv/Anders Robertsson

BT kan avslöja att hon i dagarna skriver på för ligakonkurrenten Norrköping.

– Vi är muntligt överens, säger hon.

Annons

En av Marbo Baskets nyckelspelare lämnar klubben.

Johanna Källman kommer att fortsätta sin karriär i Norrköping Dolphins.

– Ingenting är hundra procent klart, men vi är muntligt överens, bekräftar hon.

Norrköping, som föregående säsongen åkte ut i semifinal mot blivande svenska mästarna Solna, erbjuder Källman möjlighet att spela mer basket än vad hon kunnat göra i Marbo.

– Jag har aldrig tidigare kunnat träna två gånger om dagen, så när jag fick den här chansen kändes det som att det var nu eller aldrig. Jag tror att jag skulle ångra mig i framtiden om jag inte skulle tacka ja till det här, säger hon.

Eftersom Källman stod utan kontrakt i Marbo är det inga övergångssummor inblandade.

– Jag pratade med Frank (Alm, sportchef i Marbo) nyligen, och det är ”no hard feelings”, så det känns bra, även om det är med blandade känslor jag lämnar Marbo. Även om det inte är det, så känns det som min moderklubb, säger hon.

Marbo har under våren och försommaren jagat Leah Metcalfs och Agnes Nordströms underskrifter. Det är två spelare som skulle kunna förflytta Källman till bänken i Marbo. Marbos sportchef Frank Alm förklarar:

– Jag anser att Leah Metcalf är damligans bästa pointguard, och jag vet inte, men kanske var det en bidragande orsak till att ”Kjelle” valt att röra på sig.

För Johanna Källman är målet med det här äventyret högt uppsatt:

Annons

– Jag vill se hur bra jag kan bli. Det är rätt förhållanden och det känns spännande att komma till en ny stad med nya människor. Norrköping tror på mig och om jag kan prestera bra så hoppas jag kunna behålla min landslagsplats.

Nästa säsong kommer du att spela mot Marbo i ligan. Hunnit tänka på det?

– Ja, och det känns sjukt konstigt! Men som jag sa, jag skulle ångra mig om jag inte tog vara på den här möjligheten, säger Källman, innan hon fortsätter:

– Jag vet ju att Borås finns kvar, Marbo finns kvar, och vännerna finns kvar. Det här ska bara bli spännande!

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons