Annons

Tumultet i Norrbys omklädningsrum

Storförlust.
Då bröt tumult ut i Norrbys omklädningsrum.
– Det var heta känslor, säger Medi Dresevic.
Fotboll • Publicerad 9 juni 2018
Foto: Oskar Pålsson

Svordomar och könsord väller ut från omklädningsrummet. Spelare med höjda röster gapar ut sin frustration. Någon bankar och det låter som att det kastas saker därinne. En ordningsvakt kommer förbi och undrar vad som händer. Efter det tumultartade utbrottet blir det knäpptyst.

Medi Dresevic är en av de första spelarna som kommer ut.

Annons

– Det var heta känslor efter matchen. Mer vill jag inte säga om det därinne, säger han och nickar mot dörren.

Mittbacken är besviken.

– I första halvlek skapade vi tillräckligt med lägen för att göra både ett och två mål. Sen fick de till det där 1–0-målet... och en billig straff direkt i andra. Det avgjorde matchen och efter det tappade vi det helt och hållet. Det var som en ballong som sprängdes, det fanns ingen luft kvar i oss. Ingen vilja. Det var bedrövligt. Katastrofalt.

Shkelqim Krasniqi, hade ingen bra dag i Växjö. Han hann inte ens spela tio minuter innan han fick sitt andra gula kort och visades ut i 87:e minuten. Han skyndar snabbt bort i korridoren utan att vilja prata.

– Jag har ingen lust alls nu...

Det har inte heller Mergim Krasniqi som inte svarar överhuvudtaget.

Nicklas Savolainen stannar till. Han är inte nöjd med spelet.

– Vi fick inte bort bollen från vårt straffområde. Det var ingen som tog tag i det, det vara bara att skicka bollen... det var alibi-försvarsspel som gjorde att vi släppte in mål.

Han fortsätter:

– Men så gör vi ju inga heller. Vi måste sätta våra chanser om vi ska vinna matcher.

Annons

Vad hände inne i omklädningsrummet?

– Efter en förlust blir det lätt så...

Är det okej att skrika så fula ord till varandra?

– Ja det måste man få göra, det är inte riktat mot en person utan mot laget. Det lägger väl sig på bussresan... det brukar det göra. Vi måste gå vidare och se framåt mot nästa match.

Finns Norrbyandan?

– Absolut... den finns. Det är inte den som saknas. Det är kompetens i försvarsspelet som saknas tyvärr.

Hur då?

– Man måste ha en grund i sitt fotbollsspel och kunna försvarsspel. Det är ganska simpelt och har man tappat det så måste man börja om.

Mohammed Ali Khan var på presskonferensen när tumultet inträffade och var alltså inte närvarande. Men han har fått rapporter.

– Jag har bara hört lite snabbt att de skrek på varandra. Eftersom jag inte vet vad som har hänt kan jag inte svara på något nu. Självklart måste vi prata igenom det om det är något olämpligt som skrikits. Fotboll är en känslosam sport, det bubblar. Men vissa saker är inte okej oavsett, som att skrika fula ord till exempel. Först och främst måste jag reda ut vad som hänt, sen tacklar vi det därifrån.

Annons

Han tar en klunk kaffe från en pappersmugg.

– Det hjälper inte att skrika efter matchen. Det är bättre att prestera på planen och sköta den individuella prestationen.

Hur ser du på Norrbyandan?

– Vad jag har hört av den är att det är väldigt högt i tak. Men helt klart måste vi prata om det.

Li EdqvistSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons