Annons

Just nu: En historisk rysk trippel

Ryssland tog hand om alla tre medaljerna i herrarnas femmil. Anders Södergren bäste svensk på sjunde plats.
Sport • Publicerad 23 februari 2014
Foto: Maja Suslin / TT
Foto: 

Alexander Legkov tog guldet före Maxim Vylegzjanin och Ilja Tjernousov.

Femmilssegern innebär att Ryssland blir bästa nation i OS med minst tolv guld. Ryssland har även tre lag i herrarnas bob.

Annons

Anders Södergren blev sjua, 18 sekunder efter Legkov. Daniel Richardsson blev åtta och Johan Olsson nia.

Schweizaren Dario Cologna, som vann guld i både 30 km skiathlon och 15 km klassiskt, var med i täten men bröt skidan några kilometer före mål.

För första gången tog inte Petter Northug någon individuell medalj i ett mästerskap. Northug blev bara 18:e man i femmilen. Bäste norrman var Martin Johnsrud Sundby, som blev fyra, blott tre tiondelar från silvret.

– Jag försökte vara med och köra en del i början, men kände rätt snart att det rätta klippet fanns inte. Jag har tränat för lite fristil helt enkelt och den där hårdheten finns inte när man ska damma på. Självklart hoppas man när man står där på startlinjen, men det fanns inte nog med krut i benen, säger Johan Olsson till TV3.

– Redan efter en mil kände jag att jag inte var där riktigt. Det var bara att försöka vara så defensiv som möjlig och hoppas att man har lite kräm kvar på slutet. Men jag kände ganska tidigt att det inte skulle räcka till pallplats, och då blir man inte så motiverad.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons