Annons

Jordan-pris till NBA:s mest värdefulle spelare

Basket • Publicerad 14 december 2022
Michael Jordan. Arkivbild.
Michael Jordan. Arkivbild.Foto: Chuck Burton/AP/TT
NBA-priset i Michael Jordans ära. Arkivbild.
NBA-priset i Michael Jordans ära. Arkivbild.Foto: Andrew Kenney/AP/TT

Den amerikanska basketligan NBA har fräschat upp de priser som i slutet av varje säsong delas ut till ligans bästa spelare. Priserna är numera döpta efter legendariska NBA-profiler och själva statyetterna föreställer de olika spelarna i guld.

Utmärkelsen ligans mest värdefulla spelare (MVP) har fått namn efter en av sportens största – Michael Jordan.

Annons

"Vår nya samling troféer hyllar några av de största spelarna i NBA:s historia som har gjort störst avtryck", säger NBA-kommissionären Adam Silver enligt nba.com.

"När vi hyllar ligans bästa prestationer varje säsong hyllar vi också legendarerna som förkroppsligar dessa prestigefyllda utmärkelser", fortsätter han.

Fem ytterligare priser förutom Jordan-priset delas ut, även de är döpta efter NBA-stjärnor. Det nyinstiftade Jerry West-priset går till den spelare som utmärkt sig genom att konsekvent kunna avgöra en match när mycket står på spel.

Hakeem Olajuwon-priset går till bästa försvarare, priset i Wilt Chamberlaines namn till årets bästa rookie, John Havlicek-trofén får den som utsetts till bästa avbytare och priset till den som utvecklats mest får George Mikan-priset.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons