Annons

Jönsson tillbaka – tack vare specialprogram

Jon Jönsson, 30, är tillbaka i full träning – och det efter ett specialanpassat försäsongsprogram helt utan fotboll.
Sport • Publicerad 26 februari 2014
Foto: Lennart Magnusson

– Jag behövde en förändring, säger han.

Med en vadskada och två ljumskskador i bagaget från ifjol tog det bara någon vecka in på säsongen innan Jönsson upplevde ny smärta i vaden.

Annons

Sedan dess har han inte rört en boll – fram tills i går.

– Jag hade ett långt snack med Klas (Ingesson) och vi kom fram till att bryta av helt. Att jag skulle fokusera enbart på att träna upp fysiken, och låta det andra komma i andra hand.

Jönsson fick ett specialprogram av nye fys-tränaren Magnus Hellman Driessen – innehållande enbart cykel-, rodd- och styrkeövningar.

– Jag låg såpass mycket back muskulärt att det var enda vägen. I fjol var det match på match direkt efter skada och kroppen höll inte för det. Nu har jag tagit ett steg tillbaka och gjort min grej, vi har hela tiden haft fokus på när allsvenskan börjar.

Hur känns vaden nu?

– Ingenting. Senaste veckan har hag börjat springa och i dag var första gången med boll. Hela kroppen känns starkare än på länge.

Jönsson har inte spelat en minut hittills under säsongen och finns inte heller med mot Östersund i cupen på lördag.

– Men det är enligt plan. Jag ska träna fotboll denna och nästa vecka, sedan får vi se om jag blir aktuell. Det viktigaste är att jag känner mig stark.

Status på truppen?

– Vi har aldrig varit mer fysiskt redo. Löpningen, styrketräningen, är det tyngsta jag någonsin varit med om. Där kommer vi inte att förlora några matcher.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons