Annons

Jernberg nöjd med premiären

Premiär och helt ny bil.
Sport • Publicerad 5 maj 2008
Full fart framåt. Michael Jernberg drar på rejält i kurvan i ett av gårdagens heat.
Full fart framåt. Michael Jernberg drar på rejält i kurvan i ett av gårdagens heat.Foto: Skoda

Rallycross Lousada

Då säger Michael Jernberg så här efter en femteplats:

Annons

– Jag är nöjd, men nästa gång ska det bli en pallplats.

Michael Jernberg körde in som femma i en jämn A-final när premiären i rallycross-EM avgjordes i Lousada, Portugal.

Det var Jernbergs första tävling med sin nya Skoda-bil.

– Den fungerar väldigt bra. Jämfört med min gamla bil är den här lite snabbare i reaktionerna och det innebär att jag får en lite annorlunda körstil, säger han.

Körningen blev också bättre och bättre under gårdagen. Efter lite problem med inställningarna i bilen i de inledande heaten fick Jernberg ordning på körningen i det tredje. Han blev trea och fick därmed köra A-finalen där Jernberg startade som femma av sex förare.

Finalen var en uppgörelse mellan Sverige och Norge, tre norrmän och tre svenskar fanns på startlinjen.

– Lite lustigt, men samtidigt synd att inte någon av de andra europeiska förarna kunde ta sig till A-finalen, säger Jernberg.

I starten valde två förare att köra alternativ-spåret, vilket gjorde att Jernberg fick avvakta.

– Jag hade inte kunnat ta in några platser om jag kört alternativ-spåret efter dem, men efter första varvet låg jag i samma position som jag startade ändå.

I en tajt final med få omkörningsmöjligheter körde Jernberg också in som femma med norrmannen Ludvig Hunsbedt som segrare. Kenneth Hansen blev tvåa och Ole Kristian Nøttveit trea.

Annons

Den sistnämnde tackade sedan Jernberg för sin framgång. Jernberg är en erkänt skicklig bilbyggare och har konstruerat flera av konkurrenternas bilar.

Under vintern tog sig Jernberg an den bil som Nøttveit nu kör?

I dag åker Jernberg och hans team hem till Sverige för att förbereda sig inför nästa tävling i rallycross-EM som körs kommande helg i Frankrike.

– Bilen är hel och med de framsteg vi gjorde i premiärtävlingen ser det riktigt bra ut inför fortsättningen, säger Jernberg som tror att det blir en jämn EM-serie där fler förare än tidigare år är med i den absoluta toppen.

Själv siktar han att nå ännu lite högre i nästa tävling.

– Då ska det bli en pallplats, säger han.

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons