Annons

Jerebko imponerade på första träningen

Jonas Jerebko kom, blev äntligen spelklar - och hyllades hejdlöst efter första träningen.
Sport • Publicerad 11 juli 2009
BRA FÖRSTA INTRYCK. Det gjorde Jonas Jerebko på sin första träning med sitt nya lag.foto scanpix/arkiv
BRA FÖRSTA INTRYCK. Det gjorde Jonas Jerebko på sin första träning med sitt nya lag.foto scanpix/arkivFoto: Erik Jullander

Det handlade bara om en kortare träning, men lovorden efteråt haglade.

Dimitris Itoudis, utlånad coach från Panathinaikos och tillfällig medhjälpare i Detroits ledarstab, tvekade inte på frågan vem han helst skulle vilja ta med sig hem till Grekland:

Annons

- Jerebko, sa Itoudis till Detroit News.

Enligt NBA-laget Detroit Pistons egen hemsida briljerade Jerebko efter att ha missat lagets två första träningar på grund av strul med övergångspappren. Han satte tio av sitt lags 22 poäng i träningsspelet och blev ofta foulad.

- Han har en bra känsla för spelet och har längden. Han är en sådan spelare man måste ha, säger Pat Sullivan, som är en av lagets coacher under Summer League i Las Vegas, till Detroit News.

Lagets kommande huvudtränare blev nyligen klar och beräknas anlända till Las Vegas på måndag. Han heter John Kuester och har varit assisterande tränare i sex olika NBA-klubbar under 13 år, bland annat i Pistons 2004.

Kan Jonas Jerebko imponera så även på Kuester är hans kontrakt så gott som i hamn.

Första matchen i träningsturneringen Summer League spelades i natt svensk tid. Läs på bt.se hur det gick för Detroit och Jerebko.

Erik Jullander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons