Annons

Jeahze lämnar Hammarby – får Rooney som tränare

Han var nära en flytt från Hammarby i somras.
Den kom i stället under vintern.
Mohanad Jeahze fortsätter karriären i MLS-klubben DC United.
Fotboll • Publicerad 7 december 2022
Mohanad Jeahze lämnar Hammarby då han har skrivit på för amerikanska DC United. Arkivbild.
Mohanad Jeahze lämnar Hammarby då han har skrivit på för amerikanska DC United. Arkivbild.Foto: Erik Simander / TT

Ytterbacken var nära en flytt från allsvenska Hammarby redan i somras och uppgavs då vägra att spela för att få igenom klubbytet.

Ett agerande som i stället resulterade i Hammarby stängde av honom på obestämd tid.

Annons

Nu har 25-åringen gjort klart med sin framtida klubb. Han skrivit på ett treårsavtal med amerikanska MLS-klubben DC United – som tränas av fotbollslegendaren Wayne Rooney.

"Jag kom hit för två och ett halvt år sedan med en dröm om att vinna en titel med Hammarby. Jag kan kolla tillbaka på tiden vi hade tillsammans och säga att drömmen blev uppnådd, vi vann en titel tillsammans", säger Jeahze till klubbens webbplats.

Sportchefen Jesper Jansson:

"Eftersom Mohanad var nära en flytt i somras men vi då valde att prioritera en allsvensk topplacering, så var vi förberedda på att han troligen skulle lämna i det här fönstret".

Mohanad Jeahze var med om att vinna svenska cupen med Hammarby och spelade dessutom 61 allsvenska matcher och gjorde 4 mål och 15 assist.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons