Annons

TV: Så blir jättehyllningen av Anders Svensson

Nu har det klarnat hur förevigandet av Anders Svensson egentligen ska se ut. På torsdagen fanns Svensson, gatukonstnären Shai Dahan och flera supportrar på plats på Borås Arena för en presentation.
FOTBOLL • Publicerad 5 oktober 2017

– Förmodligen den ende fotbollsspelaren som blir hyllad på det här sättet som ni ser i dag, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Arbetet beräknas ta två–tre veckor. Till årets sista hemmamatch planeras ett mer officiellt invigande.

Annons

– Jag känner mig hedrad och stolt men det är svårt att ta in. Det ska bli spännande att se om jag blir snyggare än i verkligheten, säger Svensson själv.

I våras ansökte Elfsborg om bygglov för en fasadmålning omfattande totalt 396 kvadratmeter. Att den ha med Anders Svensson att göra kunde man möjligen ana sig till – men nu är det officiellt.

För målningen kommer Shai Dahan att svara. Boråsaren med rötter i Israel och USA har tidigare gjort flera större målningar och får nu äran att ansvara för hyllningen av en av Elfsborgs största spelare genom tiderna.

Foto: Oskar Pålsson

Målningen kommer att bestå av två delar – den första började skissas på redan under onsdagskvällen. Väggen från huvudläktaren som vetter mot Skaraborgsvägen kommer att prydas av ett stort ansikte. Den andra delen vetter mot Ryavallen.

– På andra sidan kommer jag att gestalta färdigheterna som spelare, säger Shai Dahan.

Erik JullanderSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons