Annons

Jannes irritation: "Besviken på all maskning"

Sverige åkte på sin första VM-kvalförlust borta mot Grekland.
Janne Andersson var märkbart besviken – och kritiserade grekernas uppförande.
Fotboll • Publicerad 8 september 2021
Förbundskapten Janne Andersson.
Förbundskapten Janne Andersson.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Efter tre raka segrar gick Sverige på sin första VM-kvalsmäll. Grekland vann matchen med 2–1 efter en blek svensk insats.

Janne Andersson vrålade så rösten försvann, men fick tillbaka den lagom till den tunga förlusten skulle summeras.

Annons

– Jag är besviken på att vi varken individuellt eller som lag kommer upp i nivån jag trodde att vi skulle kunna ha. Vi har trots det chans att vinna och har två stolpskott, men vi kommer inte upp i nivån, säger han till C More.

Grekerna, som hade tre raka kryss i kvalet, utnyttjade varje möjlighet att fördriva tiden i slutminuterna, något som Janne Andersson inte uppskattade.

– Jag är väldigt besviken på all maskning. Det tog 4,5 minuter vid VAR-situation och man lägger inte till någon tid... Det är inga problem att de fuskar lite, men då ska de straffas också. Men att det inte blir någon extra speltid är dåligt. Vi hade kunde skapa mer om vi fått någon minut till.

Gruppkonkurrenten Spanien besegrade samtidigt Kosovo med 2–0 och toppar VM-kvalgrupp B på 13 poäng efter sex matcher. Fyra poäng före Sverige som dock spelat två matcher färre.

– Vi har fortfarande saken i egna händer utifrån det perspektivet. Vi får titta på vad vi kan göra bättre. Det är inte jättedåligt men inte tillräckligt bra, säger Andersson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons