Annons

Jan Hansson: Så slutar VM

Agnarna är sållade från VM:et. Nu börjar guldjakten. Jag har kikat i spåkulan och funnit en hel del intressant om fortsättningen. Bry er inte så mycket om det som hänt så här långt. Turneringen pågår i fem veckor. Det är under den avslutande delen man ska vara som allra bäst.
Håll i hatten. Så här går det – eller skulle kunna göra det.
Sport • Publicerad 28 juni 2014
Foto: 

ÅTTONDELSFINALERNA:

Brasilien-Chile 2-1

Annons

Värdnationen chockas av underläge redan efter fem minuters spel – och ständiga attacker mot Neymar. För säkerhets skull har chilenarna tagit ut sina löständer. Inget hjälper, skyttekungen gör två nya mål, vänder matchen och omnämns som en framtida presidentkandidat.

Colombia-Uruguay 2-0

Uruguayanerna är fortfarande i chock över Luis Suárez avstängning. Utan den stora superstjärnan saknar anfallsspelet bett. Laget buas ut på Maracana, men får upprättelse vid hemkomsten. Suárez utnämns till hedersdoktor vid universitetet i Bogota.

Frankrike-Nigeria 1-0

I motsats till andra afrikanska VM-länder har (relativt) lugn rått hos Nigeria. Nästan hela gänget spelar i Europa och har läst sin läxa. De får stopp på fransmännens tidigare offensivstyrka, men har svårt i höjdspelet. Karem Benzema sticker upp sina 187 cm och nickar in målet.

Tyskland-Algeriet 3-0

Algerierna vill ha revansch för bortdribblingen i VM 1982. Då kom Västtyskland och Österrike överens om en icke angreppspakt á la den Ribbentrop-Molotov skrev inför andra världskriget. Nu knyter sig allt. Miroslav Klose gör två mål blir ensam som tidernas skyttekung i VM.

Holland-Mexiko 3-1

Inget land har förlorat fler slutspelsmatcher i VM än Mexiko, totalt 25. Här råkar de ut för ett Holland på lysande humör och fansen på läktarna kastar sina sombreros i ilsken protest. Miguel Herrera avgår genast och nationen får sina 97:e förbundskapten sedan VM i Sverige 1958.

Costa Rica-Grekland 2-1

Annons

Redan de gamla grekerna hoppades på en VM-medalj. De nya har ambitioner att fixa det, trots att statskassan är tom. Här går de på en smäll, troligen på grund av hybris efter snabbt ledningsmål. Celso Borges briljerar, så man förstår att han är ordinarie mittfältare i AIK.

Argentina-Schweiz 3-0

Det rödvita försvaret är ihåligt som en schweizerost. Argentinarna hittar öppningar överallt, utan att Lionel Messi behöver ägna sig åt skarpskytte. Ottmar Hitzfeld, 65, har skurit mycket guld. Nu avgår han och tvingas leva på pension som är lite lägre än förbundskaptenslönen.

Belgien-USA 1-1 (12-11 efter straffar)

Jänkarna bjuder stenhårt motstånd och når välförtjänt oavgjort. Förvirring uppstår på läktaren efter mållös förlängning. "Straffar, det heter väl touchdowns?" undrar fans på läktarna. Divock Origi vägrar skjuta innan alla gjort det. Sedan slår han in två och kallas nu Belgiens Fredrik Mohlin.

Läs hela Hanssons VM-tips i dagens BT eller i eBT

Vilka tror du vinner VM? Diskutera här nedan!

Jan Hansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons