Annons

Jämnt motstånd i slutspelet

Borås får möta antingen Södertälje eller Uppsala i kvartsfinal. – Jag brukar egentligen inte bry mig om vilka vi möter. Men så klart, Södertälje har vunnit fyra SM-guld i rad och är ett väldigt bra lag, säger Henrik Carlsson.
Basket • Publicerad 28 mars 2017
Borås Basket har hittills vunnit två gånger över Uppsala under säsongen. Foto: Johan Valkonen
Borås Basket har hittills vunnit två gånger över Uppsala under säsongen. Foto: Johan Valkonen

Om Borås vinner hemma mot Uppsala under tisdagen blir det ett snabbt returmöte mellan lagen i kvartsfinal. Skulle Borås i stället förlora den sista seriematchen samtidigt som Jämtland besegrar Norrköping väntar Södertälje. I båda fallen inleder boråsarna på bortaplan.

Coachen Henrik Carlsson har dock redan siktet inställt på motståndet i en eventuell semifinal.

Annons

– Vi vill bli femma i grundserien. Då kanske vi kan möta Luleå i semifinal och jag tror att Luleå passar oss bra.

För att det scenariot ska bli möjligt medger Henrik Carlsson att Uppsala kan bli enklare att slå i kvartsfinalen jämfört med Södertälje.

– Även om Södertälje inte har spelat lika bra i grundserien som förra året går de in i slutspelet med ett starkt självförtroende och bra erfarenheter från slutspel.

Basketligan herr, grundserien: Borås Basket-Uppsala Basket.

Plats & tid: Boråshallen kl. 19.04

Läget i laget, Henrik Carlsson, coach: "Det känns bra. Under senaste matchen mot Malbas gjorde vi ett bra jobb och det är några killar som visar fram fötterna lite extra. Trayvonn Wright gjorde 32 poäng vilket var hans säsongsbästa. Han såg väldigt pigg ut och det är något att bygga vidare på. Annars har det varit lite tufft med skador i truppen, men det känns trots allt bra. Det är harmoni i laget och det är extra taggat nu när det närmar sig slutspel."

Frånvaro: John Brändmark har opererats sedan tidigare och Fredrik Andersson kommer att ha handen gipsad några veckor. John Seagers är ett frågetecken då han har en stukad fot.

Se upp med: 2,16 centimeter långe Carl Engström i Uppsala är en riktig jätte under korgen. Det blir en nyckel för Borås Basket att kontrollera honom samt allroundspelaren Axel Nordström.

BT:s tips: Uppsala har redan säkrat sin plats och det är viktigt för Borås att säkra femteplatsen i grundserien. Borås vinner med 86-78.

Anna SjödinSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons