Annons

Jakobsen hoppas på formbesked i Wengen

Besöken i Garmisch Partenkirchen och Adelboden blev inte som han hade tänkt sig.
Nästa stopp för Kristoffer Jakobsen är Wengen.
Då hoppas slalomstjärnan hitta tillbaka till formen från tidigare i vintras.
Alpint • Publicerad 12 januari 2023
Kristoffer Jakobsen.
Kristoffer Jakobsen.Foto: Gabriele Facciotti/AP/TT

Med månaden kvar till VM i Méribel och Courchevel vill Sveriges ende deltagare i Wengen få ett kvitto på att han är på rätt väg.

Men med tanke på den milda vintern lär söndagens tävling i den klassiska alporten bli hasardbetonad.

Annons

"Underlaget har varit väldigt tufft och det ser ut att bli tufft på söndag också", säger herrlandslagets chef Fredrik Kingstad i ett pressmeddelande.

Jakobsen kom fyra i Val d’Isere och sjua i Madonna di Campiglio och visade att han tillhör världstoppen när han får till det.

I Garmisch Partenkirchen hade han oturen att fastna med benskyddet i pjäxan och körde ur. Grenslingen redan i det första åket i Adelboden var ett av de där misstagen Jakobsen jobbar hårt för att minimera.

"Han har åkningen och det som händer i Garmisch är något 'Krille' inte kan påverka. I Adelboden åker han också jättebra och planen var att vara bland topp 15 i första åket och att släppa på i andra men en grensling satte stopp. En sådan får man bjuda på under en säsong men vi hoppas det stannar där", säger Fredrik Kingstad.

Jakobsen ligger just nu tia i slalomcupen som leds av norrmannen Lucas Braathen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons