Annons

"Jag har känt mig som en doldis innan"

Karl-Johan Johnsson gjorde kanske sitt livs match mot Manchester United.
Nu vill han kliva ut ur Robin Olsens skugga och utmana om startplatsen.
Fotboll • Publicerad 4 september 2020
Karl-Johan Johnsson.
Karl-Johan Johnsson.Foto: Jonas Ekstromer/TT
Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjaer och Karl-Johan Johnsson. Arkivbild.
Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjaer och Karl-Johan Johnsson. Arkivbild.Foto: Wolfgang Rattay/AP/TT

Målvakten Karl-Johan Johnsson fick ta emot stora hyllningar efter sin insats mot Manchester United i Europa League-kvartsfinalen, med sitt FC Köpenhamn, där han svarade för 13 räddningar i 1–0-förlusten den 10 augusti.

– Man fick höra ett och annat från alla möjliga håll, det är alltid kul att få beröm och det var jättekul att få visa mina kvaliteter i en så pass stor och viktig match, säger han.

Trivs i Köpenhamn

Annons

30-åringen menar att han kommer från sin kanske bästa säsong under seniorkarriären och att han trivs bra i den danska huvudstaden, där han har tre år kvar på kontraktet.

– Hela säsongen har känts bra för egen del. Jag har hjälpt laget ganska mycket och gjort många avgörande räddningar i flera matcher. Det är inte bara United-matchen. Jag tycker jag hållit en bra hög nivå om jag ser på hela säsongen. De är jättenöjda med mig i FCK.

Vill utmana

Efter ett par veckors semester har målvakten gått in i landslagssamlingen med stort självförtroende. Parallellt har den tidigare givna ettan, Romas Robin Olsen, inte spelat en match sedan i juni, då utlånad till Cagliari.

Nu vill Johnsson ta upp kampen om att ta en startplats mot Frankrike och Portugal i Nations League.

– Jag hoppas så klart det, att jag visat att jag vill vara med och fajtas om platsen. Sen är det Janne som tar ut laget. Jag får pusha som vanligt och göra mitt bästa på träningarna nu, och hoppas att jag får spela. Om det inte blir så är det bara att jobba vidare.

Förbundskapten Janne Andersson säger att startelvorna till matcherna har växt fram under samlingen, men mer än så väljer han inte att säga när det kommer till valet av målvakt.

– Han gjorde någon otrolig räddning och det var roligt för honom att han fick visa upp sig på den nivån. Sedan har han varit bra hela säsongen i FC Köpenhamn och han har verkligen hittat en hög och jämn nivå i sitt målvaktsspel. Sedan vem jag tar ut och inte tar ut – det får vi se framöver, säger han.

– Kristoffer Nordfeldt har också gjort det bra i Gençlerbirliği. På målvaktssidan känns det väldigt bra.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons