Annons

Iran rasar efter Klinsmanns uttalande: "En skam"

Irans spelare har en tendens att påverka domaren, slog fotbollslegendaren Jürgen Klinsmann fast i BBC.
Nu rasar Irans fotbollsförbund med förbundskapten Carlos Queiroz i spetsen.
"Uttalandet är en skam för fotbollen", skriver Queiroz på Instagram.
Fotboll • Publicerad 27 november 2022
Tyske VM-guldvinnaren Jürgen Klinsmann och Irans förbundskapten Carlos Queiroz har hamnat i bråk. Arkivbild.
Tyske VM-guldvinnaren Jürgen Klinsmann och Irans förbundskapten Carlos Queiroz har hamnat i bråk. Arkivbild.Foto: Michael Sohn/AP/TT.

Den tyske fotbollslegendaren Jürgen Klinsmann kritiserade det iranska landslaget efter segern mot Wales med 2–0. Klinsmann menade att spelarna påverkade domaren.

– Det är en del av deras kultur och sätter de spelar. De gnäller alltid på domaren. Det var flera incidenter som vi inte såg. Jag tror att det hade blivit annorlunda med en annan domare, sa Klinsmann och fortsatte sedan kritiken mot Irans förbundskapten Carlos Queiroz:

Annons

– Han misslyckades i Sydamerika och Colombia. Sedan misslyckades han även i Egypten. Han blev tränare i Iran precis före VM och där har han ju jobbat tidigare.

"Skam för fotbollen"

Carlos Queiroz var inte sen med repliken.

”Påståendena om den iranska kulturen, landslaget och mina spelare är en skam för fotbollen”, skriver han bland annat på Instagram och uppmanar sedan Internationella fotbollsförbundet, Fifa att agera.

Klinsmann har en roll som en Fifa-representant där han besöker landslagen för att studera hur de jobbar. Queiroz har tidigare bjudit in tysken till ett studiebesök för att se hur landslaget jobbar och tränar parallellt med den politiska situationen i landet.

Kräver Klinsmanns avgång

"Vi kommer följa ärendet med nyfikenhet gällande Fifas beslut angående din position som medlem i Qatar 2022 Technical Study Group. Naturligtvis förväntar vi oss att du säger upp dig innan du besöker vårt läger.”, skriver Irans förbundskapten.

Det iranska fotbollsförbundet skriver i ett uttalande att man förväntar sig ett klargörande från Fifa.

"Vi kräver även en ursäkt och att herr Klinsmann lämnar alla uppdrag som har med Fifa att göra".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons