Annons

Inte alltid okej att smygtitta på OS

Håll tummarna för att din arbetsgivare bryr sig om sport. Då kanske du kan komma undan med lite OS-tittande på jobbet. Men det är inget att räkna med.
Sport • Publicerad 6 februari 2014
Foto: 

– Arbetsgivaren bestämmer vad du ska göra på din arbetstid, någon annan ordning vore konstigt, säger Jonas Stenmo, chefsjurist på arbetsgivarorganisationen Almega.

När Ingemar Stenmark åkte stannade Sverige. Frågan är om vi saktar ned tempot även under vinter-OS. Många grenar avgörs vardagar på dagtid.

Annons

En parallell kan dras till sociala medier, som kan sluka tid. Många företag har policys där användandet regleras, och vissa förbjuder det helt.

Självklart varierar möjligheterna till smygtittning, beroende på typ av bolag. Läkemedelsföretaget Astra Zeneca kan inte "generellt låta medarbetare titta på OS under arbetstid", enligt presskontakten Lotta Sjösten.

– Till exempel går vår produktion av läkemedel dygnet runt och kräver medarbetarnas fulla uppmärksamhet, säger hon.

Ett alternativ för arbetsgivaren är att själv ta kontrollen.

– Det kan ju vara trevligt att ordna något gemensamt och titta tillsammans, säger Stenmo.

Kommer då Almegas chefsjurist att se på OS på arbetstid? Han ger ett något svävande svar.

– Det är väl om det går över förväntan för någon svensk, då kan det i alla fall inte uteslutas, säger Stenmo.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons