Annons

Inget spel för Lucic

Teddy Lucic, 36, valde att satsa vidare i Elfsborg – men har fortfarande stora problem med sina ljumskar.
Sport • Publicerad 19 januari 2010
Foto: Tomas Karlsson

Nu är det högst osäkert om han är spelklar ens till träningslägret i Marbella.

– Jag trodde nog att det skulle gå över fortare, säger Elfsborgsstjärnan.

Annons

Lucic hade ont i sin högra ljumske redan under hösten – och inte blev det bättre när han slog upp skadan i samband med en inomhusträning mellan jul och nyår.

Inledningen på året har därför handlat uteslutande om löpning/styrketräning och ingen vet idag när mittbacken kan väntas vara tillbaka i spel.

– Målsättningen var Marbella, men jag är skeptisk i dag, säger Elfsborgs sjukgymnast Martin Bergqvist till BT.

Efter två träningsmatcher på hemmaplan (Falkenberg 22/1 och Örebro 30/1) åker Elfsborg till den spanska solkusten den 2 februari. Där väntar toppmotstånd i första upplagan av Copa del Sol (CSKA Moskva, Odense och Rosenborg) – och värdefulla värdemätare för tränare Magnus Haglund i arbetet med att trimma den ultimata uppställningen.

– Det är klart att jag vill vara med där, men jag vet inte. Det är viktigt att inte forcera som det är nu, och absolut inte så länge man har ont, säger Teddy.

Sjukgymnast Bergqvist har i stort sett daglig koll på ljumskarnas utveckling och säger efter måndagens eftermiddagspass:

– Det går framåt, men det går väldigt sakta. Man märker att Teddy är i en ålder då läkeprocessen tar tid. Det går inte att öka på intensiteten i träningen som vi önskar.

När tror du han är tillbaka i spel?

– Realistiskt är någon gång efter Marbella. Han kanske kan vara med vissa övningar där nere, men jag är högst tveksam till att han startar matcher. Det är svårt att säga vart det här tar vägen.

Magnus Haglund är förstås väl medveten om Lucic tillstånd men säger att det inte påverkar planeringen för fortsättningen:

Annons

– Vi skyndar långsamt med Teddy. Är han helt frisk och i form håller han toppklass, annars har vi flera andra mittbackar som är väldigt bra.

Det kan inte bli aktuellt att ta in en ersättare så som läget är?

– Nej.

22 januari: Falkenberg (h)

30 januari: Örebro (h)

4 februari: CSKA Moskva (Marbella)

6 februari: Odense (Marbella)

9 februari: Rosenborg (Marbella)

24 februari: Malmö FF (b)

27 februari: Kalmar FF (h)

2 mars: Norrköping (h)

7 mars: Häcken (h)

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons