Annons

Inget OS för Almgren

Reserv och åsidosatt.
Sport • Publicerad 7 juli 2008
Petad och besviken. Det blir förmodligen inget OS för Johanna Almgren.
Petad och besviken. Det blir förmodligen inget OS för Johanna Almgren.Foto: Robert Granström

Det blir med största sannolikhet inget OS för Johanna Almgren.

– Det känns för jävligt, säger hon.

Annons

Johanna Almgren har, trots att hon missat ett par allsvenska matcher på grund av skador, gjort en fin vår i klubblaget Göteborg och även fått förtroendet i landslaget. I lördags gjorde hon sin nionde raka landskamp och mycket tydde på att hon skulle vara en av de 18 spelarna som förbundskaptenen Thomas Dennerby tog ut till OS i går. Men icke.

Trodde på en chans

– Jag är så himla besviken och ledsen. Det är det här man har strävat mot och så blir man petad när det väl gäller. Jag trodde ju att jag hade en hyfsad chans eftersom det har gått så bra på alla lägren men jag respekterar beslutet, säger hon när BT når henne sent på söndagskvällen.

Helt kört är det dock inte. Almgren får åka med till Kina och OS – som en av tre reserver. Hon kommer att bo med laget fram till den första matchen och vara beredd på att hoppa in om någon skadar sig, men efter att premiären är spelad är det tack och hej. Då får man nämligen inte ta in några andra spelare.

–?Jag kommer förbereda mig så gott det går. Man kan ligga här hemma och svära men det hjälper inte. Det är bara att bita ihop.

Linda Forsberg med fem landskamper blev uttagen. Kommentar?

– Thomas (Dennerby) föredrar väl hennes spelstil framför min.

Har du fått någon förklaring till varför du inte kom med?

– Han sade att han hade tagit ut sex mittfältare och att jag var nummer sju. Och att jag inte har fått ut så mycket på matcherna men det är ju rätt svårt att visa något när man får hoppa in med tio minuter kvar, som jag har gjort det senaste.

Även om den forne byttorpare har varit bosatt i landslaget de senaste månaderna hade hon sina aningar om att hon inte skulle bli uttagen.

Annons

– När Jessica (Landström, anfallare) fick starta som mittfältare i USA-matchen så förstod jag lite var det lutade åt.

Premiären mot Kina spelas den sjätte augusti.

Johanna Almgren

Ålder: 24.

Bor: Göteborg.

Position: Mittfältare.

Klubbar: Borås Gif, Byttorp, Bälinge, Göteborg.

Matcher/Mål allsvenskan: 62/8.

Meriter: 14 A-landskamper,

14 U21-landskamper.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons