Annons

Ingen vill sända handboll – skapar egen plattform

Inga tv-bolag vill sända svensk handboll, nu tvingas intresseorganisationen Svensk elithandboll (SEH) skapa en egen plattform.
– Det fanns inga alternativ med linjär tv, säger Svensk elithandbolls vd Peter Gentzel till Göteborgs-Posten.
Handboll • Publicerad 15 juni 2023
C|More ska sluta sända svensk elithandboll. Nu kommer matcherna att visas på en ny plattform. Arkivbild.
C|More ska sluta sända svensk elithandboll. Nu kommer matcherna att visas på en ny plattform. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De svenska handbollslandslagen skördar stora framgångar i internationella mästerskap, men intresset för de inhemska klubbarna är minst sagt ljummet.

C More, som haft sändningsrättigheterna till Handbollsligan och SHE, kommer inte att sända nästa säsongs matcher och inget annat tv-bolag har nappat på möjligheten. Det gör att man från handbollens sida tagit saken i egna händer.

Annons

– Det blir en egen plattform, med enbart elithandbollen. Man kommer kunna ladda ned en app till sin smart-tv, telefon eller vad det kan vara. Och så har man ett abonnemang, loggar in och ser matcherna, säger Peter Gentzel till GP.

Plattformen kommer att sända matcherna i de högsta serierna på dam- och herrsidan. Hur abonnemangen kan se ut kan han ännu inte svara på och han utesluter inte att rättigheterna till enskilda matcher köps av något av de större tv-bolagen.

– Just nu kan jag inte utesluta någonting. Vi har varit i kontakt med olika tv-aktörer och kollat av intresset. Men klart är i alla fall att man kommer kunna se alla matcher vi vår plattform om man har ett abonnemang, säger Gentzel.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons