Annons

Ingen medalj för Pärson

Anja Pärson, bästa svenska i det första åket på en åttonde plats, lyckades inte göra ett lika bra andraåk utan slutade på nionde plats i sin sista start i årets VM.
Sport • Publicerad 17 februari 2011
Anja Pärson i backen under damernas storslalom.
Anja Pärson i backen under damernas storslalom.Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX /

I stället blev Jessica Lindell Vikarby bästa svenska på en sjunde plats. Hon avancerade från 14:e plats i första åket.

Slovenskan Tina Maze vann före överraskningen, italienskan Federica Brignone, och fransyska storslalomdrottningen Tessa Worley, som körde upp sig från 19:e plats i första åket.

Annons

Maria Pietilä Holmner, som tog VM-silver i storslalom 2007, lyckades inte alls i storslalomtävlingen. Hon låg på 17:e plats efter första åket och tappade tid även under det andra åket och slutade på en preliminär 22:a plats.

VM-debutanten Sara Hector, som var 30:e i det första åket och därför startade först i andra åket, gjorde ett väldigt bra andraåk. Hon hade tredje bästa tiden i andra åket och slutade 17:e.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons