Sam Allardyce är tillbaka i Premier League.
Första uppdraget som Leeds-tränare: Manchester City borta.
Det blev för svårt och "Big Sam" fick lämna Etihad Stadium med en 1–2-förlust.
Fotboll • Publicerad 6 maj 2023
Manchester Citys Ilkay Gündogan, mitten, firar sitt andra mål mot Leeds. City vann Premier League-mötet med 2–1.Foto: Rui Vieira/AP/TT
Leeds tränare Sam Allardyce.
Leeds tränare Sam Allardyce.Foto: Rui Vieira/AP/TT

68-årige Allardyce är tillbaka i Premier League med uppdraget att rädda kvar Leeds i den engelska högstaligan.

Att det skulle bli en enkel uppgift i första matchen var det ingen som trodde – och det blev det inte heller.

Ilkay Gündogan smällde in 1–0 för serieledande City efter 19 spelade minuter efter att ha lossat högerbössan i höjd med straffområdeslinjen. Knappt tio minuter senare gjorde mittfältaren sitt och hemmalagets andra mål från ett mer eller mindre identiskt läge som 1–0-målet. Den här gången valde Gündogan att placera avslutet i det andra hörnet och det var 2–0 City.

Erling Braut Haaland, som toppar skytteligan i överlägsen stil, fick lämna matchen mållös – trots både ribb- och stolpskott.

Gündogan fick möjligheten att göra hattrick i slutskedet, men straffen tog i stolpen. Kort efter den sumpade chansen från elva meter reducerade Leeds genom Rodrigo.

Men närmare än så kom inte Allardyces lag, utan City vann med 2–1.

City toppar ligan på 82 poäng, fyra poäng före Arsenal. Leeds är på 17:e plats i tabellen med sina 30 poäng, lika många som Nottingham Forest som är på nedflyttningsplats.