Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inga nallar på isen – men pengar till barnen

Det kastas inte in några nallar på isen under konståknings-VM i Stockholm eftersom mästerskapet är publikfritt.
Däremot skänker Yuzuru Hanyus supportrar pengar till Astrid Lindgrens barnsjukhus.
I stället för Nalle Puh-nallar donerar Yuzuru Hanyus supportrar pengar till Astrid Lindgrens barnsjukhus.
I stället för Nalle Puh-nallar donerar Yuzuru Hanyus supportrar pengar till Astrid Lindgrens barnsjukhus.
Foto: Foto: Handout.

Det är en tradition att den japanska stjärnans supportrar slänger in nallar föreställande Nalle Puh på isen efter hans framträdanden. Därför ville Hanyus supportrar skicka nallar direkt till barnsjukhuset i Stockholm. Men på grund av smittskyddsskäl under coronapandemin kan barnsjukhuset inte ta emot nallarna.

Den schweiziska supportern Senem Gencer startade i stället en pengainsamling till barnsjukhuset. Han bad också konståkningssupportrar att skicka nallar eller leksaker till en kvinnojour för våldsutsatta kvinnor och deras barn i Stockholm.

"Jag hoppas att barnen på Astrid Lindgrens barnsjukhus och kvinnojouren blir glada och får tröst genom detta. Jag räknar med hjälp från många av Yuzuru Hanyus supportrar", säger Gencer.

Redan har det kommit donationer från Turkiet, Italien, Sverige, Schweiz, Skottland, Tyskland, Australien, USA och Ryssland.

Det har bland japanens fans varit en tradition ända sedan 2010 att slänga in Nalle Puh-nallar på isen efter hans framträdande eftersom han alltid bär på en näsduksask prydd med Nalle Puh. Nallarna skänks sedan till barnsjukhus.

Läs mer