Annons

Ilsken Pliskova utslagen av landsmaninna

Tjeckiska Karolina Muchova har slagit ut landsmaninnan Karolina Pliskova ur Australian Open.
Tennis • Publicerad 13 februari 2021
Karolina Pliskova kastade racketen i frustration.
Karolina Pliskova kastade racketen i frustration.Foto: Andy Brownbill/AP/TT

Den tidigare världsettan Karolina Pliskova har spelat färdigt i damsingelturneringen. Muchova behövde en timme och 54 minuter för att besegra henne med 7–5, 7–5.

Pliskova var ilsken efter det jämna första setet, och tog ut ilskan på sin tennisracket. Därefter försvann hon in i spelargången där hon gick lös på utrustning, vilket ledde till poängavdrag.

Annons

– Det är utanför planen, jag kan göra vad jag vill, hävdade Pliskova, men domaren påpekade att det kunde hon inte under match.

Men den sjätteseedade tjeckiskan tror inte att det sabbade hennes spel, tvärtom.

– Jag tror faktiskt att det hjälpte mig i andra set för jag var (irriterad), så jag började att spela bra, sade hon efter matchen.

Men för mycket panik och för många misstag förstörde matchen för henne, enligt Pliskovas egen analys. I stället är det namnen Muchova, även hon från Tjeckien, som är vidare till åttondelsfinal.

Den 27:e rankade Muchova var nöjd med matchen:

– Jag är definitivt glad att ha klarat av det på två set. Vi var båda nervösa, säger 24-åringen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons