IFK Göteborg förbi Elfsborg

Det dröjde sju minuter. Sedan hade fotbollsallsvenskans målman nummer ett, Lasse Vibe, gjort sitt 20:e mål.
Sport • Publicerad 29 september 2014

IFK Göteborg slog till slut Djurgården med 2–1.

På läktaren satt europeiska klubbagenter och fria agenter, inte minst från Nederländerna, med penna och block på bordet framför sig och med ögonen riktade mot den flyfotade och för motståndarförsvaren så blixtrande farlige dansken.

Lasse Vibes målvibbar fick Djurgårds-backarna att snurra i cirklar och det är ingen tvekan om att det är tack vare hans höstblomning som Blåvitt nu fått börja kolla in biljettbokningen på Europa-tåget.

Han har gjort tre hattrick.

Han har gjort sex mål de senaste tre matcherna.

Han leder skytteligan med 20 mål.

Och har ett sådant medflyt att han lyckas med i princip allt han företar sig.

Målet var ett bevis för det.

Visserligen vände han ut och in på tre försvarare men skottet tog på Fredrik Stenman och bollen for turligt i en elegant lyra över målvakten Kenneth Höie.

Större delen av matchen var IFK:s och Martin Smedberg-Dalence gjorde 2–0 på ett flackt långskott.

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.borastidning.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

Djurgården hade en bra period under andra halvan av andra halvleken och Sebastian Anderssons nickmål i 77:e minuten kändes logiskt.

Men IFK Göteborg knöt ihop säcken i den 100 minuter långa matchen, som bröts på grund av bengaliska eldars rökutveckling, och parkerar nu på andra plats i allsvenskan.