Elfsborgs U17 vände - hakar på i toppen

Publicerad 30 april 2017

U17 Allsvenskan

IF Elfsborg–Örebro SK FK 2–1 (1–1)

Mål: 0–1 (30), 1–1 Jesper Sandberg Hesselgren (45), 2–1 Jesper Sandberg Hesselgren (56)

Topplaget Elfsborg har inlett serien strålande och var storfavoriter mot Örebro som hittills inte lyckats ta poäng i seriespelet. Däremot var det Örebro som lyckades spräcka matchens målnolla när laget förvaltade en straff väl. Men strax före paussignal dök Elfsborgs stora matchhjälte Jesper Sandberg upp och knoppade in den viktiga kvitteringen efter en frispark. Efter pausvilan kom Elfsborg ut förstärkta.

– Första halvlek är ett ställningskrig. Vi är inte nöjda med hur det ser ut och kommer inte riktigt upp i nivå. I andra halvlek höjer vi oss betydligt och har mycket mer energi. Då är det vi som för matchen och skapar mycket chanser, säger Elfsborgs tränare Tobias Linderoth.

Bästa spelare i Elfsborg: Jesper Sandberg Hesselberg