Annons

Idrottsläkare vill förbjuda MMA

Idrottsprofessorn Yelverton Tegner, till vardags även läkare för svenska damlandslaget i fotboll, vill att kampsporten MMA förbjuds.
Sport • Publicerad 19 juni 2014
Foto: JESSICA GOW / TT

I MMA förekommer flera tekniker, bland annat brottning och boxning men även inslag av thaiboxning. Det är tillåtet med såväl slag som sparkar mot huvudet, något som Tegner är kritisk emot.

– Det är legaliserad misshandel. Ur samhällets perspektiv tycker jag inte sådana här idrotter ska få förekomma. Det är att glorifiera våldet, säger Tegner till Luleå tekniska universitets hemsida.

– Nu har vi en ny sport som växer fram och det kommer med stor sannolikhet att leda till att ett antal individer får hjärnskador. Det är bara en tidsfråga innan fall med boxardemens dyker upp inom MMA, säger Tegner som har forskat kring hjärnskakningar inom idrotten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons