Annons

Idrottare ska skyddas av IOK-utbildade

Olympiskt • Publicerad 9 september 2020
Gymnastikstjärnan Simone Biles var en av dem som utsattes för övergrepp av landslagsläkaren.
Gymnastikstjärnan Simone Biles var en av dem som utsattes för övergrepp av landslagsläkaren.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Snart ska det bli svårare att komma undan med att begå övergrepp på och trakassera idrottare. Internationella olympiska kommittén (IOK) startar en utbildning av skyddspersonal inom idrotten.

"Säkerheten kring och välmåendet av de aktiva är av största vikt för IOK och den olympiska rörelsen", säger IOK-ordföranden Thomas Bach i ett pressmeddelande.

Ett av de mer uppmärksammade fallen de senaste åren gällande övergrepp inom idrotten var den förre amerikanske landslagsläkaren i gymnastik, Larry Nassar, som förgrep sig på många flickor och unga kvinnor innan han åkte fast 2016. Senare dömdes han till 300 års fängelse sedan mer än 350 kvinnor vittnat om övergrepp.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons