Annons

Ibrahimovic: Vi hade ingen kontakt

Problemen med Barcelonatränaren Pep Guardiola var det som till slut fick Zlatan Ibrahimovic att lämna klubben.
Sport • Publicerad 1 september 2010

Det första halvåret var visserligen fantastiskt, men sedan hände något.

– Jag hade ingen kommunikation med filosofen. Ingen kontakt alls, jag visste inte vad problemet var. Vad hans problem var, jag hade inga, säger landslagsanfallaren på en presskonferens i dag.

Annons

Fortfarande efter övergången till Milan är Zlatan Ibrahimovic osäker exakt på vad som hände i våras, när Guardiolas och hans kontakt plötsligt blev drastiskt sämre.

Ännu på semestern ville svensken göra sitt bästa för att ta en plats i Barcelonas startelva, men till slut gick det inte längre.

– Det var nytt för mig, jag visste inte hur jag skulle tackla det. Jag är snart 29, jag är inte i det stadiet att jag ska kämpa mot någon om att jag ska spela. Jag har inte råd att tappa ett år och sitta på läktaren och studera vädret. Jag såg det på Thierry Henry förra året och det är ingen kul sits.

Inför EM-kvalet mot Ungern på fredag har Ibrahimovic ännu inte spelat en hel match efter semestern. Men det ska inte vara något större problem, hoppas han.

– När jag väl har spelat har det känts bra. Jag hade några kilo som jag skulle gå ner, men de är nere nu. Jag har inte fått spela 90 minuter någon match hittills, men det är bara att träna.

– Det som har hänt ger mig en extra kick. Jag vill bara spela fotboll och känna spelglädjen, vilket jag har saknat de sista sex månaderna.

"Vill inte vara någon pappa"

Samtidigt är Zlatan Ibrahimovic nu tillbaka i landslaget i skarpt läge – det vill säga för tävlingsmatcher. Som lagkapten får han en viktig roll inte minst med de yngre spelarna som börjat få chansen i landslaget. Men någon papparoll är den nyblivne Milananfallaren inte redo att ta på sig.

– (skratt) Jag har två barn, jag tror att det räcker med det. Det känns kul med de yngre spelarna, de har respekt men ändå inte. Om jag kan hjälpa dem gör jag det, men jag tycker inte att jag är någon pappa för dem. Jag vill inte vara någon pappa.

På fredag står Ungern för motståndet, ett lag som Zlatan Ibrahimovic har flera ljusa minnen av att möta. Vid två tidigare möten har han avgjort i slutminuterna, senast i VM-kvalet 2009.

Annons

– Det kommer att bli spännande. Det är första seriösa matchen för Erik (förbundskaptenen Hamrén). Det är inget lätt motstånd, vi underskattar inte någon, sade Ibrahimovic.

– Alla som sett matcherna innan, det brukar avgöras i sista minuten. Men jag hoppas att det avgörs mycket tidigare den här gången.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons