Ibrahimovic inbytt sent när Milan vann

Kampen om Serie A-titeln går vidare. Efter Inters seger i fredags svarade Milan med 3–1 borta mot Verona. Men Zlatan Ibrahimovic fick bara drygt sex minuters speltid.
Fotboll • Publicerad 8 maj 2022
Sandro Tonali, kan liggande på marken, konstatera att han kvitterat till 1–1 mot Verona. Matchen slutade 3–1 till Milan.Foto: Paola Garbuio/AP/TT

Milan jagar sin första italienska titel på elva år, men skadedrabbade Zlatan Ibrahimovic har deltagit sporadiskt i guldstriden.

Mot Verona var anfallaren avbytare och kom in med blott sex minuter kvar av matchen utan att påverka spelet särskilt mycket.

Det gick bra för Milan ändå och de tre poängen borta mot Verona gör att Ibrahimovics lag behåller övertaget inför avgörandet.

Hemmalaget tog ledningen i 38:e minuten, men Milan kvitterade på tilläggstid i den första halvleken. Rafael Leao utmanade sin back från vänsterkanten och tog sig in i straffområdet. Där hittade han Sandro Tonali som i trängseln kunde stöta in bollen i mål.

Bara fyra minuter in i den andra halvleken återuppstod samarbetet igen. Rafael Leao rev återigen upp stora hål i Veronas försvar och spelade fram Tonali som från nära håll kunde slå bollen i tomt mål.

Stor succé för mittfältaren Tonali som fyllde 22 år på söndagen och startade matchen i en ovanligt offensiv roll – som uppenbarligen passade honom bra.

I slutminuterna punkterade Alessandro Florenzi matchen med sitt 3–1-mål.

Med två omgångar kvar leder Milan Serie A-tabellen med två poäng före Milanorivalen Inter.

Fakta: Återstående matcher