Annons

Hults rygg höll inte

Niklas Hult kom aldrig till spel mot Falkenberg. En ryggskada satte stopp ?– och i veckan ska han läkarundersökas.
Sport • Publicerad 22 april 2014

– När jag springer på max hugger det till. Jag testade, men vi beslutade att jag skulle stå över, säger han till BT.

I lördags tvingades Hult lämna träningen på grund av ryggskadan och kunde inte heller träna dagen före Falkenbergsmatchen. Efter gårdagens seger berättade han att han dragits med problemen under en månads tid.

Annons

– Men det har blivit värre. Efter Kalmar behandlade vi ryggen och mot Helsingborg kände jag ingenting. Men dagen efter vaknade jag upp och hade jätteont.

I veckan ska han läkarundersökas.

– Troligtvis är det en överansträngning eller en sträckning. Enda botemedlet är väl att vila, och det fick jag ju göra nu.

Hult inledde matchen på bänken och blev kvar där.

– Vi sa att jag skulle vara med på bänken och se om jag kunde göra ett inhopp. Jag testade i halvtid, men vi valde att inte sätta in mig.

Elfsborgs manager Klas Ingesson säger angående Hult:

– Skadade spelare är aldrig aktuellt att använda, men det är inte troligt att Hult skulle ha startat den här matchen ändå. Han har gjort det riktigt bra, men vi har andra som kan göra jobbet också.

Hur ser du på att Hult riskerar att bli borta?

– Inte bra alls. Nu tror jag inte att det är allvarligt, allvarligt, men vi får se senare i veckan vart det tar vägen, säger Ingesson.

Li Edqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons