Hopp för Milan – Liverpool till slutspel

Hoppet är det sista som lämnar Milan. Efter 1–1 hemma mot Porto har laget fortfarande en chans att ta sig vidare från sin tuffa Champions League-grupp. I den andra ändan av grupptabellen säkrade Liverpool sin plats i slutspelet genom att besegra Atlético Madrid med 2–0.
Fotboll • Publicerad 3 november 2021
Sadio Mane gjorde ett av Liverpools mål.
Sadio Mane gjorde ett av Liverpools mål.Foto: Jon Super/AP/TT

I Serie A går Milan som tåget, men i Champions League har det gått tyngre för klubben. Noll poäng på tre matcher har gjort chansen till avancemang från tuffa grupp B allt mindre sannolikt.

Men i dagens match grep Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater det sista halmstrået, hemma mot Porto.

Kvällen började dock med en riktig kalldusch. Efter knappa sex minuters spel hade nämligen gästerna tagit ledningen. Colombianske Luis Diaz var sist på bollen som rullade in bakom en chanslös Ciprian Tatarusanu.

Självmål till 1–1

Med Ibrahimovic på bänken föll anfallsansvaret på Olivier Giroud, som inte hade någon lyckad afton. Trots det hade Milan kvitterat när fransmannen byttes ut till förmån för den 40-årige svensken.

Det målet hade dock inte en Milanspelare gjort. Efter en stökig frisparkssituation såg det ut som att Pierre Kalulu var sist på bollen som gav 1–1, men målet registrerades som självmål av Chancel Mbemba.

Ibrahimovic skickade senare visserligen in bollen i nät, men en offside på Theo Hernández gjorde att målet inte godkändes.

Milan står nu på en poäng och har en teoretisk möjlighet att ta sig vidare från gruppen.

Liverpool klart för slutspel

Och man fick ytterligare lite hjälp från grupprivalen Liverpool, som tog tre lätta poäng hemma mot Atlético Madrid.

En knapp kvart in i matchen skickade Diogo Jota in 1–0 mot sin gamla klubb, detta efter ett mönsteranfall där bollen till slut hamnade hos Trent Alexander-Arnold som kunde skicka in ett inlägg som hittade Jotas panna och till slut även nätet.

Kort därefter var Alexander-Arnold inblandad även i 2–0. Den gången nådde hans inlägg Sadio Mané som kunde placera in bollen bakom Jan Oblak.

Mardrömshalvleken för Atlético kulminerade när Felipe fick syna det röda kortet efter att ha kapat Mané i ett kontringsläge i den 36:e minuten.

Liverpool dominerade även den andra halvleken men lyckades inte utöka ledningen. Lagen fick ett varsitt mål bortdömt för offside.

Liverpool är i och med segern klart för slutspel, med två matcher kvar av gruppspelet.

Fakta: Ställningen i grupp B