Annons

Homofobiskt hat mot Cavallo: "Saknar ord"

Fotboll • Publicerad 9 januari 2022
"Det här är ett bevis på vilka problem som vi som samhälle fortfarande har att hantera 2022", skriver Adelaide Uniteds försvarare Josh Cavallo efter att ha utsatts för homofobiska tillmälen i lördagens match. Arkivbild.
"Det här är ett bevis på vilka problem som vi som samhälle fortfarande har att hantera 2022", skriver Adelaide Uniteds försvarare Josh Cavallo efter att ha utsatts för homofobiska tillmälen i lördagens match. Arkivbild.Foto: Brendon Thorne

Adelaide Uniteds försvarare Josh Cavallo uppger att publiken riktade homofobiska tillmälen mot honom under lördagens match mot Melbourne Victory.

Cavallo, som i oktober förra året blev den förste manlige professionelle fotbollsspelaren att komma ut som homosexuell på över 30 år, skriver på sociala medier att han "saknar ord" för att beskriva besvikelsen över de glåpord som han fick ta emot.

Annons

"Det här är ett bevis på vilka problem som vi som samhälle fortfarande har att hantera 2022", skriver Cavallo.

Ligan fördömer agerandet och säger i ett uttalande att man är "chockade och ledsna" att höra om det som Josh Cavallo utsattes för.

"Mobbning, trakasserier och glåpord hör inte hemma i australisk fotboll och vi har inget tolerans för sådant beteende", heter det i uttalandet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons