Annons

Holmén matchhjälte – som inhoppare

Underläge i halvtid och svagt spel – då byttes Samuel Holmén in och blev segerskytt på tilläggstid.
– Jag tycker att vi förtjänade det till slut, sägen han.
FOTBOLL • Publicerad 13 juli 2020
Elfsborgs Samuel Holmén jublar efter sitt 2-1 mål på stopptid.
Elfsborgs Samuel Holmén jublar efter sitt 2-1 mål på stopptid.Foto: Patric Söderström/TT

När Elfsborg gick in i omklädningsrummet efter första halvlek låg laget under med 1–0. Tränare Jimmy Thelin agerade genom att byta in rutinerade Samuel Holmén.

– Jag blev tillsagd att komma in med energi och ta mig in i boxen för att avsluta, och det gick ju ganska bra, säger en leende 36-åring.

Annons

Scenariot känns igen, Elfsborg vinner med 2–1 mot Kalmar efter två sena mål. Senast hemma på Borås Arena var det Per Frick och Marokhy Ndione. Denna gången genom lagkapten Sivert Heltne Nilsen i minut 85 och Samuel Holmén när klockan skulle slå 92 minuter.

Holmén som kom hem till Elfsborg 2017 var med då. Under denna säsongen har han fått begränsad speltid, med mest inhopp. Han gläds ändå med hela laget.

– Det känns fantastiskt, och jag är imponerad över hela lagets styrka att vända. Det säger mycket om årets Elfsborg. Det är kul att spela här i år.

Han berättar om målet som säkrade tre poäng.

– Johan (Larsson) hittade mig fint med ett inlägg från högerkanten, jag vänder och försöker hitta bortre. Det var lite av ett forwardsmål, konstaterar en nöjd matchvinnare.

Oscar JakobssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons