Annons

Holm skrev på för Winnipeg

Färjestads målvaktslöfte Arvid Holm har skrivit på för Winnipeg, skriver .
Ishockey • Publicerad 16 juni 2020
Färjestads målvakt Arvid Holm har skrivit på för Winnipeg. Bild från en match mot Skellefteå i vintras.
Färjestads målvakt Arvid Holm har skrivit på för Winnipeg. Bild från en match mot Skellefteå i vintras.Foto: Tommy Pedersen/TT

21-åringen har skrivit på för tre år med NHL-klubben, men kommer under det första året att lånas ut till Färjestad.

"I går var en stor dag. Det är en ära att få vara en del av Jets", skriver Holm på Twitter.

Annons

Holm draftades av Winnipeg 2017, kom till Färjestad från Karlskrona inför den gångna säsongen, spelade 31 matcher och hade stor del i att laget slutade tvåa i SHL:s grundserie.

Under kommande säsong får Holm tampas med norske landslagsmålvakten Henrik Haukeland om plasten som förstemålvakt i Karlstad. Haukeland blev klar för Färjestad i april.

Holms kontrakt ger även pengar till hans gamla svenska klubbar Troja-Ljungby och Karlskrona, vilket inte minst den sistnämnda klubben tackar för. Blekingeklubben tvångsdegraderades förra veckan när de på grund av ekonomiska problem inte beviljades licens för spel i hockeyallsvenskan.

Klubben har överklagat beslutet. De runt två miljoner kronor Karlskrona får för Holms NHL-övergång täcker dock inte de skulder på närmare tio miljoner klubben uppges ha.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons