Annons
Elfsborg–Odense 1–1 Oscar Hiljemark drog till och avgjorde med lite hjälp från ett försvararhuvud Atlantic Cup.
Sport • Publicerad 4 februari 2011
Foto: Lennart Magnusson/ BT Arkiv

– Det spelar ingen roll, mitt första mål i Elfsborg blev det likväl, säger 18–åringen med ett skratt.

Elfsborg har startat säsongen på bästa sätt genom att efter tre obesegrade matcher vunnit träningsturneringen Atlantic Cup.

Annons

Oscar Hiljemark, som hade en startplats jämte Anders Svensson i slutet av säsongen 2010, har under lägret i Portugal spelat en och en halv match. Mot Odense igår blev han inbytt i halvtid och stod för en stark insats när Elfsborg lyfte sig rejält efter en till synes tungsprungen första halvlek.

Framför allt kommer han minnas målet i 68:e minuten, hans första i Elfsborg A–lag.

– Det var riktigt skönt att få sätta dit den. Att det dessutom var ett mål som gjorde att vi vann hela turneringen är såklart ännu roligare, säger Oscar Hiljemark.

Känns det tråkigt att ditt premiärmål styrdes in av en Odensespelares huvud?

– Nej, nej. Det är glömt och står inte i statistiken, haha.

Hur viktig var den här turneringssegern?

– Det är alltid viktigt att vinna, även om det är ett försäsongsläger. Vi har pratat mycket om att skapa en vinnarmentalitet den här säsongen, och det har ju börjar riktigt bra. Den här säsongen kan bli riktigt bra om vi fortsätter på samma sätt.

Har du stärkt dina chanser till en startplats i år under det här lägret?

– Ingen aning, det är upp till Magnus (Haglund) och Peter (Wettergren) att bestämma det. Jag tycker själv att det har gått bra både på träning och match, och att få spräcka målnollan var viktigt för självförtroendet.

Efter avslutat Elfsborgsläger på Algarvekusten stannar Hiljemark tillsammans med lagkamraterna Johan Larsson, Niklas Hult och Antons Lans kvar i Portugal för samling och landskamp med U21–landslaget. Precis som för Lans och Hult är det Hiljemarks första framträdande i framtidens landslag.

Annons

– Kanonkul, särskilt att vi är så många från Elfsborg som är med. Jag har tio U19–landskamper på meritlistan, men det här är såklart ett stort steg uppåt. Jag har inga direkta mål med samlingen i sig, men klart jag ska ta chansen om jag får spela, säger Hiljemark.

Sverige spelar mot Portugal den 9 februari på Estadio Municipal i Cartaxo.

Karl Åkerström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons