Annons

Ilska i Bajen efter uppskjuten match: Skandal

Hammarby skulle äntligen få spela sin hemmapremiär i elitserien i bandy – men så blev inte fallet.
Anledningen? För dålig kvalitet på isen.
Bandy • Publicerad 19 november 2021
Problem med is på Zinkensdamms IP.
Problem med is på Zinkensdamms IP.Foto: Duygu Getiren/TT

Hammarby har inlett säsongen med fyra raka bortamatcher eftersom hemmarinken stått utan is till följd av det milda höstvädret i Stockholm.

Men på fredagskvällen skulle de äntligen ta emot topplaget Villa Lidköping inför hemmapubliken på Zinkensdamms IP.

Annons

Det blev det dock inget av. Kort innan avslag beslutade domarteamet att skjuta upp matchen på grund av att kvaliteten på isen var för dålig. Gröna fläckar från konstgräset syntes igenom isen på två ställen.

Beslutet landade inte särskilt väl hos spelarna.

– Jag tycker att det är en skandal. Den här matchen skulle kunna genomföras utan några som helst problem. Vi har spelat här med betydligt sämre förutsättningar, bara i en match förra säsongen var hela min högersida helt grön. Jättemärkligt det här, säger han.

Huvuddomaren Jacob Sulasalmi anser dock att isen hade försämrats avsevärt redan under uppvärmningen. Tillsammans med sina kollegor gjorde han därför bedömningen att underlaget inte skulle hålla för en hel match.

– Till skillnad från Hammarby och Villa är vi tillsatta av förbundet att fatta ett beslut om säkerheten och vi kan inte garantera säkerheten för spelarna. Så är det, säger han till Bandypuls.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons