Annons

Helt jämnt i helsvenska CHL-semin

Den helsvenska CHL-semifinalen mellan Frölunda och Luleå lever i allra högsta grad.
Max Friberg såg med sin kvittering till att det står 2–2 inför returen i Norrbotten i nästa vecka.
Ishockey • Publicerad 10 januari 2023
Frölundas Max Friberg, i bakgrunden, fick det sista ordet i den första CHL-semifinalen mot Luleå. Arkivbild.
Frölundas Max Friberg, i bakgrunden, fick det sista ordet i den första CHL-semifinalen mot Luleå. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Elfteplacerade Luleå har gått tungt den här säsongen och förlorat sex av de sju senaste SHL-matcherna. Den senaste kom borta mot Frölunda, 2–5, i lördags.

Men när lagen möttes på nytt i CHL-semifinal några dagar senare var det desto jämnare. Trots hemmaledning efter den första perioden – Andreas Borgman – vände Luleå tillbaka och gick in till den tredje perioden i en 2–1-ledning efter mål av Brendan Shinnimin och Joonas Rask.

Annons

– Frölunda startar bra, är lite bättre än vi. Sedan kommer vi tillbaka i andra och gör en riktigt bra andraperiod, tar över, innan det blir mer Frölunda i sista perioden i kraft av utvisningar, säger Luleåtränaren Thomas "Bulan" Berglund i SVT:s sändning.

Gästerna såg länge ut att ha en ledning med sig till returen på hemmais i nästa vecka. Men med knappt tre minuter kvar att spela av den sista akten skickade Max Friberg in 2–2-pucken.

– Vi får ta det, det är bara att gilla läget, säger "Bulan" Berglund.

I den andra semifinalen är det fördel fjolårsfinalisten Tappara. Det finländska laget vann med 2–0 hemma mot schweiziska Zug, som tränas av tidigare Rögle- och Linköpingstränaren Dan Tangnes.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons